Karlsdals Gård
  info@karlsdalsgard.com 

RIDSKOLA

På Karlsdals Gård har vi bedrivit ridskola sedan 1990. Vi utövar lektionsridning måndag till lördag i vårt ridhus som är 48 x 24 meter stort. Ridskolan är till för alla och vi tar emot elever i alla åldrar* och på alla nivåer.
      *Barn är välkomna från och med det år de fyller 8.

Vi erbjuder gruppridning med individuell anpassningsnivå. Vi har grupper för både barn och vuxna från nybörjare till mer avancerad nivå. Vår ambition är att det ska finnas en grupp på rätt nivå för alla. I våra ordinarie grupper är det max 8 elever/grupp.

Att rida ska framförallt vara roligt och att våra elever har kul samtidigt som de lär sig tycker vi är den bästa kvalitetsstämpeln som finns. Karlsdals Gård lägger stor vikt vid valet av lektionshästar så att dessa passar såväl nybörjare som mer avancerade barn och vuxna ryttare. Vi har 8 ponnyer och 16 stora lektionshästar.

Schysst stall
Våra ledare har utfört och godkänts i utbildning om sexuella trakasserier för att kunna bli ett Schysst stall. Detta innebär att vi aktivt arbetar för att skapa en trygg arbetsplats och öka medvetenheten om sexuella trakasserier. Detta är en viktig del i arbetet med att förändra jargonger och attityder inom hela hästnäringen.

Säkerhet
För att förebygga olyckor i vår stallmiljö och under ridningen jobbar vi i enlighet med den säkerhetspolicy som tagits fram av Svenska Ridsportförbundet och vi uppmanar er alla att läsa igenom policyn i sin helhet här. Det är av yttersta vikt att du alltid följer de regler som finns i stallet, fråga eller be om hjälp om du känner dig osäker i någon situation och följ alltid de instruktioner som ges på ridlektionen.

Aktuella ridlektioner

NybörjareLiten Ridvana
God ridvanaMycket god ridvana
Måndag
16:30Ungdomar
17:30Barn
18:30Ungdomar
19:30Ungdomar/Vuxna
20:30Vuxna
Tisdag
16:30Barn/Ungdomar
17:30Barn/Ungdomar
18:30Vuxna
19:30Vuxna
20:30Ungdomar
Onsdag
16:30Barn/Ungdomar
17:30Barn
18:30Vuxna
19:30Vuxna
20:30Vuxna
Torsdag
16:30Barn/Ungdomar
17:30Ungdomar
18:30Vuxna
19:30Vuxna
20:30Vuxna
Fredag
16:30Ungdomar
17:30Barn
18:30Barn
Lördag
09:00Barn
10:00Barn
11:00Barn

Börja rida hos oss

Om du är intresserad att börja rida hos oss skickar du en intresseanmälan här. Vänligen bifoga följande information:

  • Namn
  • Födelseår
  • Kunskapsnivå/ridvana
  • E-postadress och telefonnummer

När du har blivit erbjuden en plats på ridskolan så har du möjlighet att köpa upp till två prova-på-lektioner innan du bestämmer dig.

Inför din första ridlektion

Första lektionen på ridskolan är förstås en stor händelse. Det pirrar i magen och tankarna snurrar i huvudet. Hur kommer det gå? Kommer du få en snäll häst? Kommer det vara läskigt? Men ta det lugnt. Våra ridlärare är proffs på att hjälpa nya ryttare. Är du väldigt nervös kan det vara bra att berätta det för ridläraren innan så att hon eller han kan stötta dig lite extra. När du är på väg till din första ridlektion kan det vara bra att tänka på ett par saker.

  • Ta på dig lämpliga kläder. Du behöver inte ha fullständig ridutrustning för att börja rida, men mjuka byxor som inte har för grova sömmar är en bra start och använd stövel med liten klack.
  • Kom i god tid. Vi vill gärna att du kommer minst 20 minuter innan din ridlektion börjar. Första gången kan det vara bra att vara där lite tidigare. Så att du i lugn och ro kan komma på plats. Titta gärna lite på lektionen innan om du är nyfiken på hur det kommer att gå till.
  • Ställ frågor. Ställ gärna en fråga för mycket än en för lite. Vi vill att du ska känna dig trygg på vår anläggning och det är viktigt att du vet hur allt fungerar. Tänk dock på att inte ställa frågor till ridläraren under pågående lektion då han eller hon måste kunna koncentrera sig på sina elever.

Förutom ordinarie ridlektioner där du som elev betalar per termin erbjuder vi också privatlektioner. Mer om dessa kan du läsa här.

Står du på kö till en grupp har vi tyvärr inte möjlighet att uppdatera dig om vilken plats du har i kön. Vi kontaktar dig när det finns en ledig plats.

OBS! Målsman registrerar sitt/sina barn.